Prachtige wilgentunnel langs fietssnelweg

Op 21 maart 2024

De langverwachte wilgentunnel is klaar!

Onze schepen Frederik Versluys werkte hard mee aan de realisatie van deze indrukwekkende 100 meter lange groene parel. Dit zal ongetwijfeld toeristen en bewoners aantrekken, en het is nog eens Instagramwaardig ook.  

De zoektocht naar een unieke toeristische troef begon maanden geleden, waarbij de gemeente de inbreng van de bevolking waardeerde. Na het verzamelen van achttien voorstellen, werd de wilgentunnel gekozen als winnaar na een stemming onder begeleiding van Toerisme Meetjesland.

De tunnel, geplant door een gespecialiseerd Nederlands bedrijf, is indrukwekkend in omvang met zijn honderd meter lengte, vier meter breedte en ruim twee meter hoogte, bestaande uit vijfhonderd wilgentenen. Hiermee is ook de langste wilgentunnel van België! 

Hoewel oorspronkelijk bedoeld om te verbinden met een fietstunnel onder de expresweg Antwerpen-Kust, moest de tunnel uiteindelijk naast het fietspad worden geplaatst vanwege veiligheidsredenen, zoals bezorgdheid over vallende bladeren en gebrek aan verlichting binnenin. De gemeente plant echter een extra pad door de tunnel aan te leggen voor fietsers die er toch door willen rijden.

De bouw van de tunnel kostte de gemeente ongeveer 20.000 euro.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is